zondag 15 november 2009

Verpotten


Deze week eindelijk een heleboel planten verpot. Dat is eigenlijk al een beetje laat maar het zijn sterke planten. In mijn huis kan ik geen 'zachte' planten houden. In de zomer is het veel te warm omdat ik op het zuiden woon. In de herfst en winter is het op de vensterbank weer veel te warm met de verwarming eronder. Daardoor heb ik de vettere soorten, de succulenten die tegen een stootje kunnen. En ook Aloë's, Bromelia's, Crassula's, Kalanchoe e.d.

Er zijn vele soorten van al deze planten.
De bekende Crassula (varkensoor) is inmiddels in grote getale aanwezig. Deze zomer erg royaal gegroeid. Lekker weggeef stekken.


Hoe deze laatste plantjes heten weet ik niet. Ze vermeerderen zich in rap tempo, nemen heel veel water op en ik kan ze blijven stekken / verpotten.

De adspedistra's, de hedera's, diverse andere hangplanten, alles is aan de beurt geweest. Nu hoop ik er weer voor een (paar) jaar vanaf te zijn.

Na het krijt van vorige week en de aarde van deze week kan alles weer schoongemaakt en opgeruimd.

1 opmerking:

  1. Vroeger 'stikte' ik in de plantjes. Tegenwoordig steeds minder. Het komt er gewoon niet meer van. Maar het is wel leuk om je er mee bezig te houden.

    BeantwoordenVerwijderen