dinsdag 9 juni 2009

Recept

Er is nog rabarber te koop. Nog even profiteren van het lekkers en voor de wintermaanden veel invriezen om dit heerlijke toetje op een feestelijk dineetje te kunnen serveren.

CLAFOUTIS VAN RABARBER MET CITROENKWARK

Ingrediënten:
1 kl. citroen, 300 gr. rabarber, 50 gr. suiker, ca. 14 gr. boter en boter
om in te vetten, 50 gr. bloem, 2 eieren, 1½ zakje vanillesuiker,
1 kl. tl kaneel, 2 dl. melk, 1 bakje citroenkwark.

Boen de citroen schoon en rasp het geel van de schil.
Snijd de rabarber in stukjes, schep er het rasp en de helft van de
suiker door en zet het ca. 30 minuten weg.
Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Smelt de boter. Zeef de bloem boven een kom, maak in het midden
een kuiltje en doe er de eieren, de boter, de rest van de suiker, de
vanillesuiker, de kaneel en een beetje van de melk in.
Roer alles met een beetje van de bloem glad. Voeg beetje voor beetje
de rest van de melk toe en roer alles tot een glad beslag.
Verdeel de rabarber over de bodem van een ingevette ronde of ovale
Ovenschaal en schenk er het beslag in over.
Bak de clafoutis in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar
en bestrooi ‘m met poedersuiker.
Lekker met citroenkwark.

Lekker als toetje, moet nog wel een beetje warm zijn en dan de koude citroenkwark erover.

Mmmmmmmmmmmmm.
C.Gr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten