maandag 29 april 2013

Iconenwijding
Deze iconen zijn gewijd.

Gisteren na een wat hectische periode dan eindelijk de afsluiting van ons schilderseizoen. Althans wat de iconen betreft. In september gaan we weer door.
In Apeldoorn worden de laatste van de 7 kerken binnen een paar maanden gesloten. Er werden al bijna geen vieringen meer gehouden in de overgebleven 4. Het was dan ook heel moeilijk om de kerk die wij het fijnst vonden om onze iconen te wijden, beschikbaar te krijgen voor een viering. Door bemiddeling van het nu nog zittende bestuur van de Victorkerk is het toch gelukt. Diverse vrijwilligers van deze kerk hebben het mogelijk gemaakt dat wij ons geen zorgen hoefden te maken voor het verloop van de dienst en de nazit met koffie. Veel dank daarvoor. Maar omdat het nu precies het begin is van de voorjaarsvakantie waren ook alle koren niet inzetbaar. Het heeft nogal wat voeten in aarde gehad om iets te regelen en om een pianist te vinden. Het koor dat uiteindelijk heeft gezongen kon niet alles zingen wat wij wilden. Dus... aanpassen, aanpassen enz. Fijn dat het toch gelukt is.  
Het werd natuurlijk toch 28 april 2013 - 11.00 uur een viering. Voorgegaan door onze leraar / priester. De media hebben ons goed geholpen en de opkomst was best goed met geïnteresseerde mensen. 
De iconen zijn gewijd. Voor ons als schijvers c.q schilders is dat een mooi en emotioneel moment.
De expositie werd massaal bekeken en velen waren onder de indruk van de iconen en de betekenis er van.
Misschien volgen er binnenkort nog meer foto's, o.a. van de expositie.


Dit jaar slecht 1 icoon van mij. Zoals ik al meldde waren de engelen niet af.

Het seizoen wordt echt afgesloten met een etentje. Deze keer zal ik koken, met hulp van een collega schrijver. Het wordt zeer waarschijnlijk een Indiase avond. 
Deze zomer ben ik van plan om eerst de engelen af te schrijven en daarna weer eens met acryl te gaan schilderen. We zullen zien, eerst rust in mijn hoofd en aan mijn ogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten