dinsdag 23 juli 2013

Nelson Mandela

Mooi eerbetoon aan Nelson Mandela !

Vijftig staven van staal, symbool voor de tralies van een gevangenis, om nooit te vergeten dat Mandela vele jaren achter de tralies zat ...
Het merkwaardige aan dit kunstwerk zie je pas als je op een bepaalde afstand (gemarkeerde plaats) gaat staan ...

KIJK MAAR EENS !

Groot kunstenaar, die dit werk gecreëerd heeft ...!

Op de plek waar Nelson Mandela 62 jaar geleden gearresteerd werd, is een prachtig kunstwerk verrezen. Van dichtbij lijkt het misschien nergens op, maar wie van een afstand recht voor de pilaren staat ziet Mandela’s portret. Het werk bestaat uit zo’n 50 stalen pilaren van 6 tot 9 meter hoog. In de breedte meet het kunstwerk 35 meter. Het is gemaakt door  Marco Cianfanelli.

18 juli,  vierden Nelson Mandela en ik onze verjaardag. Helaas verblijft Mandela nog steeds in het ziekenhuis. Toch lijkt het er op dat hij binnenkort naar huis mag. Hij reageert goed op de behandelingen. Het lijkt een wonder dat dat kan/zal gebeuren. Hij is een icoon voor Zuid-Afrika en de hele wereld en iedereen wacht in spanning af.
De Verenigde Naties, die 18 juli in 2009 uitriepen tot Internationale Nelson Mandela Dag, vierden de 95e verjaardag van Mandela met een speciale zitting van de Algemene Vergadering. Daarbij zouden de Amerikaanse oud-president Bill Clinton en de 86-jarige zanger Harry Belafonte aanwezig zijn.
Zo'n feest verdient hij en het is jammer dat hij daar niet bij kan zijn.
Mijn feestje was iets bescheidener maar ik heb een heerlijke dag gehad. En.... zoals heel vaak in de zomer was het ook dit jaar weer ONTZETTEND heet.
Allebei een dag ouder, maar het heet ineens een jaar.

1 opmerking:

  1. Ook iconen zijn sterfelijk.
    Ik gun Mandela zijn eindigheid en betreur het gesol met zijn gezondheid.

    BeantwoordenVerwijderen