donderdag 13 december 2012

PAS OP ! Puur vergif


Het lijkt een contradictio in terminis: puur en vergif, maar het gif is zo zuiver giftig dat het daardoor ook héél schadelijk is. Waar gaat het hier om? Het door mij zo gehate additief E 951 ofwel ASPARTAAM.
In deze tijd van het jaar zijn er weer allerlei goede voornemens betreffende het afvallen en minder eten, snoepen en drinken. Er wordt dan graag overgegaan op artikelen met de aantrekkelijke vermelding “LIGHT”. Een heel verraderlijke en verleidelijke vermelding op het etiket.

Ik wil hier graag de tekst weergeven (ingekort) over Aspartaam uit het boekje van Corinne Couget –“Wat zit er in uw eten?” De gids die u alerter maakt op al die E-nummers.

Additief E951=Aspartaam
Het gaat hier om het meest controversiële additief. Ondanks beweringen van sommige firma’s en de adviezen van vele gezondheidsdeskundigen om dit zoetmiddel te gebruiken om af te vallen of om suiker te vermijden, om het in poedervorm als tafelsuiker te gebruiken, in dranken met de benaming ‘light’; ondanks dit alles had dit additief nooit mogen bestaan.
 Aspartaam is in 1965 door een Amerikaanse scheikundige ontdekt om zweren te bestrijden. Al in 1973 hebben onafhankelijke Amerikaanse onderzoekers aangetoond dat Aspartaam het zenuwstelsel aantast en dat het  zeer kankerverwekkend is. Toch is het met behulp van grote investeringen op de markt gebracht en in duizenden producten en in honderden landen verwerkt. Het gaat om het meest controversiële additief van de eeuw, waarvan nog niemand in staat is om de impact van het schandaal dat onherroepelijk zal volgen, te voorspellen.
Dit middel kan maar liefst 92 bijwerkingen veroorzaken. De FDA in de VS heeft deze lijst 10 jaar geleden al erkend. De lijst varieert van eenvoudige hoofdpijn tot hersentumoren en bevat ook de ziekte van Parkinson, Altzheimer en Multiple Sclerose en diverse kankersoorten.
Het is dus uitermate belangrijk om dit additief (met diverse namen) definitief uit het eetpatroon te halen.
Dr. Roberts een deskundige op dit gebied legt  uit dat Aspartaam 3 stoffen bevat:
phenylalanine (50%), asparaginezuur (40%) en de laatste 10% bestaat uit methyl-esters die, eenmaal ingeslikt, zich omzetten in methanol, een zeer giftig gif. Deze methanol zet zich om in formaldehyde, even giftig als cyanide en arsenicum, in mierenzuur en in diketopiperzine, stuk voor stuk verantwoordelijk voor hersentumoren.
Aspartaam of E951 wordt zelfs in medicijnen verwerkt,  ook voor kinderen.
E951 behoort tot de familie van excitotoxinen. Een neurotoxisch product. Het heeft de trieste mogelijkheid de neuronen in de hersenen te stimuleren waardoor ze beetje bij beetje afbreken en het zenuwstelsel vernietigen en vervolgens  andere organen aantasten.    

De lijst van bijwerkingen en aandoeningen is te lang om hier verder te behandelen.
Het lijkt me duidelijk dat het hier niet om een onschuldig zoetmiddel gaat.
Beslist vermijden. In veel landen is dit middel al verboden.

1 opmerking:

  1. Ik liep al een tijdje te dubben, maar ga nu toch ipv metamucil - colonclean gebruiken.

    Dank lieve Corrie voor het zetje.

    BeantwoordenVerwijderen