zondag 11 april 2010

Stamboom



In de pauze-periode heb ik een aantal lessen gevolgd over "Stamboom onderzoek". Heel interessant. Ik was al een poosje bezig met het uitzoeken van een aantal zaken maar bleef regelmatig steken. Ik kwam niet goed verder omdat ik de juiste archieven niet kon vinden. In de cursus werd daar uitgebreid aandacht aan besteed. Inmiddels ben ik al weer een paar voorouders verder gekomen. Lastig is dat in mijn familie dezelfde voornamen erg vaak voor komen. Ook in de zijtakken en vaak in bijna dezelfde tijd. Zoek dan maar eens uit wie wie is.



Wel erg bijzonder om dat allemaal uit te zoeken. Het vinden van documenten, foto's en krantenartikelen is op zich al heel leuk. Het afstruinen op het net en in archieven duiken. Het maken van de stamboom kan op veel manieren. Kwartierstaten, bomen, schema's. Uitgebreid of één lijn volgen.


Het kost ook allemaal weer veel tijd. Ik vind het heerlijk.

Iemand in mijn familie is, dacht ik, ook al eens bezig geweest met onze stamboom. Het is dus zinnig dat ik dat eens navraag. Waarom dubbel werk doen. Ik hoop dat ik de gegevens dan mag raadplegen.

2 opmerkingen: