vrijdag 30 januari 2009

Logo Namaste


Dit logo heb ik ontworpen voor het werk dat ik deed. Graag wil ik aan u vertellen wat de gedachte achter deze afbeelding is. Het is een bergkristal-cluster met hierin verwerkt een paar handen die de groet Namaste brengen. Bergkristal staat voor helderheid, maar ook voor genezing en verlichting van pijnen. De groet namaste staat voor 'Ik groet het goddelijke in U'. Waarmee ik het respect voor mijn patiënten en cliënten wil aangeven. Dit alles komt uit een stevige ondergrond. Een wonder dat uit een grof stuk steen deze kristallen kunnen ontstaan. De handen in het logo hebben ook een puntvorm en passen als zodanig tussen de kristalpunten. Daarom betekenen de handen voor mij het werkzame van het werk dat ik doe / deed. Enkele van deze werkzaamheden zijn Voetreflexzonetherapie en Metamorfosemassage en hierbij wordt door de therapeut met de handen o.a. aan de voeten gewerkt. In mijn werkzame leven als Podotherapeut heb ik veel gehad aan de kennis van deze therapieën. Het mooist vind ik zelf de uitwerking van de Metamorfosemassage. Over deze therapieën en over Podotherapie vertel ik later eens. 

donderdag 29 januari 2009

Muffins


Vorige week was het op de schildermiddag mijn beurt om voor iets lekkers bij koffie of thee te zorgen. De dag ervoor heb ik heerlijke muffins gebakken. Het recept heb ik van mijn vriendin gekregen, zij op haar beurt ook weer van een vriendin. Zo gaat dat met recepten. Het is een heel gezonde muffin met veel vezels en dat is iets dat we allemaal moeten eten. Lekker bij de koffie, als tussendoortje of heerlijk voor kinderen als deze uit school komen. Bijgaand het recept en de werkwijze. En..... dan maar smullen. (Klick op het recept, u kunt het dan goed lezen)

Franse bergen


Deze aquarel is een van mijn eerste pogingen. Aquarel schilderen is een totaal andere beleving dan met olieverf of acryl schilderen. Het geluk was met me dat ik bij een schilderclub mocht komen meedoen om deze techniek onder de knie (nou ja, uit het penseel) te krijgen. Aan de totaal andere manier van schilderen moet ik nog erg wennen. Ik hoop dat het me gaat lukken.
De lessen worden geleid door een bekende kunstschilder. Het geduld, het vakmanschap, maar vooral de gave van mijn leraar Willem is stimulerend. Elke donderdagmiddag is een feest.

woensdag 28 januari 2009

Namaste

Namaste, de uitspraak is namasté met een é die enigszins klinkt als een ì.
De betekenis van deze Indiase groet is letterlijk: "Ik groet het goddelijke in U"
Zo wil ik U altijd begroeten als u mijn blog bezoekt. 

dinsdag 27 januari 2009

Begin

Begin.

Dit is het eerste bericht dat ik verstuur. Het wordt een avontuur om met een blog om te gaan en mijn gedachten op papier te zetten. Over al mijn interesses zal ik regelmatig iets schrijven en af en toe een foto o.i.d. toevoegen. De eerst stap is nu gezet.