zondag 25 november 2012

Herfstweer


Kristallen

Enige tijd geleden was ik met mijn vriendin bij haar dochter en schoonzoon in Goes. Het was mooi weer en daarom waren we veel in de tuin. Op een hoekje van het terras lag een onbeduidend hoopje steen. Overwoekerd door mos en veel aarde. Toch zag ik een klein puntje wit - een kristalpuntje. Na wat peuteren ontdekte ik een prachtige grote steen. Breed ongeveer 35 cm en hoog 25 cm. Helaas was deze wel zoveel kilo's dat meenemen in de trein echt niet kon.
Beloofd werd als zij naar Apeldoorn zouden komen de steen meegenomen zou worden. Het lag toch maar een beetje in de weg. En dat gebeurde.
Een lange tijd heeft de steenklomp liggen weken en na veel borstelen werd het echt mooi.
Op de foto's zie je heel.kleine kristalpuntjes. Het grootste puntje dat je kunt ontdekken is slecht 3 mm groot.

 








Ik ben er heeeeeeeeeeeeeeeeel blij mee.



zaterdag 24 november 2012

Ja, ik ben er nog.

Al een paar maanden in het medische en therapeutische circuit rond gescharreld. Nog heel even en dan wordt het weer rustiger. Ook een paar veranderingen in huis toegepast die veel tijd vergden. Maar... de iconen liggen weer klaar en hebben al een ondergrond gekregen. Het fijne werk moet nog even wachten. Je hebt hier een heel rustige en vaste hand voor nodig. Na veel gesjouw heb ik die nog niet.
Ik ben bezig met twee engelen: Gabriël en Michael. Ook een Christus Pantocrator met open boek. In dat boek staan natuurlijk letters in het Grieks. Dat beheers ik niet. Via een Griekse kunstenaar en iconenschilder(es) heb ik de tekst gekregen. Johannes 8 : 12. "Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben"
Het leuke is dat dit contact is ontstaan omdat ik in een boek 'Iconen schilderen' een afbeelding zag van een "Voetwassing" . Een icoon die ik graag wil gaan maken. Mijn werk als Podotherapeut heeft alles met voeten te maken en ik ben daar door gefascineerd. In het boek stonden email-adressen van de makers van het boek. Een Deense schrijfster wist mij de naam en adres van de maker te geven. Dat was Kelly uit Athene. Zo is het contact begonnen. De afbeelding in het boek was een halve afbeelding omdat het origineel niet meer goed te bekijken was. Uiteindelijk heeft Kelly een foto van een totale voetwassing kunnen sturen. Met daarop Jezus die Petrus de voeten wast en alle andere discipelen, dat wordt dus een hele klus.Zie foto.




Ik ben er dus nog hoewel het leek dat ik uit blogland was verdwenen.  
Tot Ziens.